tiistai 13. joulukuuta 2016

Tallinna 8.-11.12.2016

Etelään oli takoitus lähteä mutta kun ei sopivaa matkaa löytynyt niin reissu vaihtui pidennetyksi viikonlopuksi Tallinnaan. Toki onhan Viro etelämmässä kuin Suomi mutta vähän toisenlaisiin lämpöihin oli alunperin tarkoitus. Samallahan tuolla oli joulutori ja kun oltiin autolla liikenteessä oli helppo käydä myös kauempana.





Tuli myös käytyä Tallinnan eläintarhassa, joka sijaitsee aivan Rocca al Maren ostoskeskuksen tuntumassa. En tiedä oliko syy talvessa mutta osa eläimistä oli ainakin ulkotilojen perusteella hyvinkin ahtaasti majoitettu! Toki pitää muistaa että sisätiloja ei päässyt näkemään. Toisaalta jos ei ihmiset tuonne tuo rahaa ei olotkaan luultavasti kohene ja aika massiivisen näköistä remonttia siellä oltiin tekemässä, joten ehkä sekin osaltaan on aiheuttanut tilapäisjärjestelyjä majoituksien suhteen.












Osalla eläimistä taas näytti olevan ihan hyvätkin tilat kuten puhveleilla ja kameleilla sekä suuri osa matelijoiden ja sammakoiden tiloista näytti olevan ihan ok, toki en mikään asiantuntija ole!









Niin hinta ei ole kyllä mikään paha 4 euroa per lärvi, kyllä tuossa olisi varaa hiemman nostaakkin. Tikrulla oli selvästi ruoka-aika tuloillaan kun lihalaatikko oli ovensuussa ja katti kiersi ovelta ovelle kokeilemassa jokos pääsisi aterioimaan!




Tämä täytyy tulla joskus katsomaan kyllä kesälläkin ja mielellään niin että remontit ovat valmiit saa ehkä silloin paremman käsityksen eläinten oloista ja näkee eläimetkin paremmin!













Ja takaisin joulumarkkinoille ja vanhaan kaupunkiin! Tosin ensin maininta hotellista, majoituimme hotelliin nimeltä Go Hotel Shnell, joka on ihan vanhankaupungin tuntumassa ja rautatieaseman vieressä! Huokeahintainen sillä 3 yötä maksoi aamupaloineen, parkkeineen hiukan yli 160 eskoa! Hotelli oli siisti ja aamupala hyvää perustasoa. Huoneet oli pelkistettyjä ja siistejä. Herkkäunisempien kannattaa varautua korvatulpilla tuon rautatieaseman läheisyyden vuoksi, sekä ei tuolla kummonen äänierystyskään ollut, tosin ei kyllä ollut suurta metelöintiäkään!









Tallinnan vanhakaupunkihan on kaunis ja siellä näkemistä riittää pienine liikkeineen ja sivukujineen yms. Jouluna toki tärkein paikka on Raatihuoneenaukiolla, jossa nuo joulumarkkinatkin pidetään. Täällä osataan panostaa markkinoihin ja siihen että tunnelma luodaan myös paikan ulkonäöllä, eikä pelkästää myytävillä tavaroilla. Ohjelmaa on paljon ja mikäs siellä on kävellessä glögimuki kourassa. Edullinen paikkahan Tallinna ei enää ole varsinkin jos vertaa muihin Viron kaupunkeihin, toki täältäkin löytää paljon ostettavaa Suomea halvemmalla mutta osin hinnat ovat aivan samaa tasoa. Hauskaa oli ja lämmikettä riitti kuten myös ruokaa ja tekemistäkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...