torstai 18. lokakuuta 2012

Wien


Wien tämä oopperan, valssin ja sacher kakkujen lahja muulle maailmalle. Tähän kaupunkiin pääsi tutustumaan viikonlopuksi kun yhdisti työmatkaan pikku lomaan. Mikäs se oli tutustuessa kun tämä Suomea vaivannut koko kevään syyssää eli eli vettä sataa kuin Esterin Per***tä oli poissa ja aurinko sekä lämpö helli matkailijoita!

Tämä Itavallan pääkaupunki tarjosi matkailijoille paljon arkkitehtuurista nähtävää, hienoja maisemia ja makuelämyksiä, makuelämyksistä voipi lukea täältä.



Kaupunginpuistoa yöllä.


















Samaa puistoa.











Pe päivä meni palaverien ja tapaamisten merkeissä mutta hotelliin asettumisen jälkeen alkoi vapaat ja sai kierrellä rauhassa Wienin nähtävyyksiä. Hotellina toimi Hotel Deutschmeister joka oli kyllä hintansa väärtti.

Wien kaupunkina oli erittäin viehättävä ja mukava tuttavuus ja vaikka olimme turisajan ulkopuolella väkeä oli ihan ruuhkaksi asti, joten voin vain kuvitella mitä se väkimäärä olisi kesäkuukausina. Eli jos vain kelit sallivat kannattaa ko. kaupunkiin matkustaa syys-, lokakuussa tai sitten keväällä huhti-, toukokuussa.



Stephansdom



















Gutenberg















Pe illan ohjelmaksi työkaverini suosiollisella avustuksella menimme katsomaan jääkiekkoa!! kyllä minä siis katsomassa ko. urheilua! Osaltaa tähän toki vaikutti uteliaisuus sekä se että katsomossa saa hyvällä omallatunnolla nauttia virvokkeita!




Vienna Capitalsin maskotti
















Todistettavasti peliäkin katsottiin.










Siinä se pe ilta meni nauttiessa pelistä, oluesta ja kulttuurista. La ei ollut etukäteen mitään suunnitelmia, joten päätimme lähteä turistiajelulle, 2.5 tunnin kierros esitteli tärkeimmät kohteet ja selostuskin oli Suomeksi. Valitettavasti suurin osa matkasta oltiin busissa ja kuvia sieltä oli varsin hankala ottaa.



Wienin valtio-ooppera












ja tämän rakennuksen nimeä en sitten muistakkaan.











Tonava kaunoinen!











Sitten ihan erikseen mainittava nähtävyys johon meillä oli aikaa tutustua 30 min ja paikkaan saisi käytettyä yhden kokonaisen päivän eli Schönbrunnin linna joka kyllä teki ainakin allekirjoittaneeseen suuren vaikutuksen vaikka ei ehtinyt juoksemaan kuin murto-osan siitä mitä olisi voinut jos aikaa olisi ollut.



Kartta alueesta.
















"pieni" etupiha












Vaikka on lokakuu oli kukat loistossaan.











Takapiha












Ihan ei 30 minuutissa tuonne perimmäiselle kukkulalle asti ehtinyt.









Toinen pakollinen käyntikohde turistille on Stephansdom eli PyhänTapanin tuomiokirkko, täällä käy paljon turisteja eli ruuhkaa saattaa esiintyä ihan kiusaksi asti. Osaan kirkkoa pääsee tutustumaan ilmaiseksi mutta mm. torniin pitää maksaa samoin jos haluat päästä lähelle alttaritaulua.



18 -55 putkella ei tämän lähemmäkis päässyt.


































Hienot oli kattopaanut.


















Komiat oli näkymät alas...











...ja kaupungille.











Toki tuli myös viihteellä käytyä eikä vain katsomassa pelkkiä turistinähtävyyksiä ja kyllä tämä iltaelämäkin osataan täällä tarjoilijoiden asuista lähtien ja ei se ole reissu eikä mikään jos ei käy irkkupubissa tällä kerta päädyimme Flanagans nimiseen pubiin.



Tarjoilijapojat innostuivat kuvaamisesta.










 
Nahkahousuja, liivejä ja hattuja.












Vanhasta raitiovaunusta voi tehdä tälläisenkin.











Sunnuntain lento lähti vasta illalla joten päivä kulutettiin metrolla ajelemiseen pitkin ja poikin kaupunkia, halpa ja helppo tapa liikkua, kolmen päivän lippu maksoi 14.5 euroa. yksi kohteista oli UNO-city jonne emme päässeet sisälle syystä tai toisesta!



Yhdistyneiden kansakuntien rakennuksia.












Myös muita "pikku" järjestöjä oli keskitettynä ko. paikkaan.










Pakollinen Tonava-kuva.









Loppuaika tulikin kierrettyä päättömästi paikasta toiseen tai no ei päättömästi mutta ei ollut mitään erikoista kohdetta minne mennä niin mentiin sinne minne nenä näytti.





















Wienin raatihuone.

























Iltainen Wien kuvattu koneesta.










Reissu oli aivan loistava, kiitos seuralle joiden ansiosta tuli mentyä sinne minne yksin ei olisi välttämättä tajunnut. Paljon jäi vielä näkemättä eli uudestaan on mentävä paremmalla ajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...